Internationale Vrouwendag

Vier internationale vrouwendag met Sparkling Jewels

Internationale vrouwendag 2021

Vandaag is het Internationale Vrouwendag, de dag die in teken staat van de solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen over de hele wereld. Eind 19e eeuw en gedurende de 20e eeuw zijn vrouwen steeds meer opgekomen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en kiesrecht. En dat mag gevierd worden! Internationale vrouwendag staat ook voor empowerment onder vrouwen over heel de wereld. Laten we met elkaar de mouwen van onze spijkerblouse opstropen, en schreeuwen: “WE CAN DOT IT!” om zo even stil te staan bij waar we vandaan komen en waar de vrouw naartoe gaat.

Sparkling Jewels wordt geïnspireerd door de vrouw

Elke collectie laten wij ons inspireren door fashion trends en de unieke persoonlijkheid van vrouwen over de hele wereld. Deze inspiratie vertalen we in ons creatieve ontwerpproces naar edelstenen met een eigen kleuren en verhaal, zo ook de nieuwe kleuren van de Lente en Zomer 2021. Onze edelstenen zijn allemaal handgemaakt. Dit betekent dus dat elke edelsteen zo uniek is als de vrouw zelf.

Inspirerende vrouwen

Emma Watson

Emma Watson ïnspireert ons door haar inzet om de wereld duidelijk te maken dat mannen en vrouwen gelijk zijn en dat iedereen mag bepalen hoe hij/zij het leven invult zonder in hokjes te worden geduwd door stereotyperingen. In 2014 gaf ze een speech op een evenement over gender inequality. Ze sprak daar als UN Women Goodwill Ambassador voor de campagne HeForShe, een campagne dat ervoor moest zorgen dat niet alleen vrouwen achter gender equality staan, maar ook mannen. Door haar doorzettingsvermogen, strijdbaarheid, en passie vinden wij de Rode jade het best bij haar passen. Deze steen staat voor strijdbaarheid, vuur, passie en opkomen voor jezelf en anderen.

Bethany Williams

Bethany Williams inspireert ons door haar inzet om de fashion wereld een stukje beter te maken. De Britse ontwerpster ontwerpt duurzame mode. Williams lanceerde een genderneutrale exclusieve collectie voor warenhuis Selfridges. De ontwerper gaf op London Fashion Week een kijkje in haar manier van werken en lichtte haar jassencollectie persoonlijk toe. De patchwork jassen uit de collectie van Williams, zijn gemaakt van tweedehands dekens ‘die we hebben verzameld uit het hele land’, aldus de ontwerpster. Doordat ze verandering in de wereld brengt, positiviteit uitstraalt en goed doet voor het milieu, vinden wij de Groene Aventurijn het beste bij Bethany passen. Deze steen staat namelijk voor veranderingen, zowel in werk en prive en helpt je de positieve kanten te zien.

Halima Aden

De Amerikaans-Somalische Halima Adenis het eerste model dat een hijab droeg op catwalks en covers, maar nu neemt ze een stap terug in de modewereld. Ze vindt dat de eisen van de industrie haar religieuze overtuigingen in gevaar brachten. De naam Halima Aden doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar de voorbije jaren maakte ze furore in modeland. Ze kreeg een contract bij IMG Models en liep shows voor grote modelabels mét hoofddoek, waaronder Kanye West zijn Yeezy. Ze stond ook model voor Fenty Beauty, het beautymerk van Rihanna. In 2018 deelde ze met andere dames met verschillende achtergronden de cover van de Britse Vogue. Het was de eerste keer in de geschiedenis dat het blad een model met hoofddoek op de voorpagina plaatste. Een jaar later, in 2019, ging magazine Sports Illustrated voor een primeur met Aden op de cover in een hijab en boerkini. Omdat Halima voor zichzelf is opgekomen en voor andere vrouwen die ook een hoofddoek dragen, zij origineel en eerlijk is, vinden wij de Mother of Pearl het beste bij haar passen. De Mother of Pearl heeft een zachte en zuiverende energie. Daarbij brengt de steen vrede en stimuleert de eigenschappen zoals eerlijkheid, begrip, en wijsheid.

Wij dagen jullie uit

Sparkling Jewels daagt vrouwen over de hele wereld uit om hun persoonlijkheid te laten zien met kleurrijke, handgemaakte, edelstenen die passen bij elk fashion seizoen. Laat je inspireren door echte vrouwen die met onze mix en match collectie sieradensets creëren die net zo uniek zijn als zijzelf. Met onze nieuwe kleuren edelstenen schitter jij vol zelfvertrouwen het voorjaar in. Want jij, jij bent een power woman!

Sparkling Jewels maakt gebruik van cookies om je bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Omdat je gebruik maakt van onze diensten, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met ons gebruik van cookies.

PRIVACY POLICY
Pre-loader